Olika sorters bokhyllor

En bokhylla kan vara utformad på en mängd olika sätt och vis. Vilken hylla som passar dig allra bäst beror egentligen på dina behov, samt vilken yta du har för hyllan i ditt hem. Om du vill förvara större saker så kan det till exempel vara bra med en hylla med stor plats mellan hyllplanen.

Vanligast är att en bokhylla är högre än vad den är bred och av en rektangulär form. Men självklart så förekommer det även hyllor av andra former. Till exempel finns det helt kvadratiska bokhyllor, samt hyllor som istället är bredare än vad de är höga. En bokhylla som denna ger ofta extra plats att förvara saker ovanpå bokhyllan och du kan till exempel använda den som en hallmöbel eller tv-bänk. Att köpa en sådan bokhylla är ett perfekt sätt att få ut det mesta av möbeln och även spara pengar, då du inte behöver köpa dubbla möbler.

När du köper en bokhylla medföljer det ett antal hyllor som du i vissa fall kan reglera, för att du så bra som möjligt ska kunna få plats med alla saker du vill ha i hyllan. För detta finns då färdiga hål som du kan välja att fästa hyllplanet i och det brukar vara ganska enkelt att ändra på detta. Andra modeller är istället byggda med fasta hyllplan som du inte kan flytta på.

Idag kan man ibland köpa till olika tillbehör för att komplettera sin bokhylla efter de behov som man har. Till exempel kan det ibland vara användbart med hjul på hyllan, så att man enkelt kan flytta på den. I andra fall så kan dörrar av samma material som hyllan eller av glas vara aktuellt. Kanske förvarar du väldigt ömtåliga saker i hyllan, eller så vill du kunna stänga igenom om dina saker. Ibland kan man även lägga till fler hyllplan om man skulle vara i behov av det.